Preview Mode Links will not work in preview mode

Vin for begyndere


Dec 18, 2020

Dette afsnit er lavet i samarbejde med Champagnekælderen (https://www.champagnekaelderen.dk/champagnekalderen) som har skænket bobler til udsendelsen.

Vi smager på:
CREPAUX-GODARD RESERVE
https://www.champagnekaelderen.dk/crepaux-godard

J.L. VERGNON MSNL 2010
https://www.champagnekaelderen.dk/jlvergnonmsnl2010

BENOÎT LAHAYE BLANC DE NOIRS
https://www.champagnekaelderen.dk/benoit-lahaye-bdn

Vi skal til Frankrig og boblerne fra Champagne! Der er gang i fremmedordbogen, når der bliver slynget om sig med franske gloser og begreber. Men de bliver oversat af René, så alle kan være med. Franskmand eller ej.

I dette afsnit skal vi have svar på hvad Champagne er og hvordan laver man den? Hvordan åbner man sin Champagne og hvordan går cigar og kransekage egentlig til Champagne?

Skal Champagne slynges og kan man lave Champagne på røde druer? Hvilke dufte kan man finde i en Champagne og hvilke smage? Hvad er micro burst og estere? Og hvad med autolyse?

Hvilken temperatur bør Champagne serveres ved? Kan Champagne laves på røde druer? Hvad er “Oeil de Perdrix” og hvad laver heste i vinmarkerne?

Hvilke glas bør man drikke Champagne af og hvorfor er det fest- og fejringsdrikken over dem alle og bliver man mere berudet af Champagne end andet vin?

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin